Profesjonalna jednostka certyfikująca GQcert.com - oferujmy usługi z zakresu audytów i certyfikatów BRC, IFS i ISO 9001.
Zapraszamy na stronę firmy Minsbud specjalizującej się w sprzedaży materiałów hydraulicznych.

Zupa wieśniacza

Konina » Zupa wieśniacza

Połowa serca końskiego • nieduży ozór młodego konia • marchew • 2 pietruszki • seler • por • cebula • pół główki kapusty włoskiej • sól • pieprz • liść laurowy • 3 ziarnka ziela angielskiego • 2 ziarnka pieprzu • pół pęczka natki pietruszki • 3 ziemniaki

Mięso włożyć do wrzącej wody, dodać łyżeczkę soli i przyprawy gotować ok. 90 minut, a gdy będzie miękkie, wyjąć wywar odcedzić. Zawiązać nicią pietruszkę, seler, por i cebulę. Marchewkę pokrajać w talarki, ziemniaki - w kostkę, kapustę poszatkować. Włożyć do zupy i gotować, aż ziemniaki będą na wpół miękkie osolić i dodać pieprzu do smaku. Wyjąć związane warzywa. Z ozora zdjąć skórę i wraz z sercem pokrajać w drobne paseczki. Zupę rozlać do kamionkowych naczyń, dodać mięso. Posypać posiekaną natką i podawać.