Profesjonalna jednostka certyfikująca GQcert.com - oferujmy usługi z zakresu audytów i certyfikatów BRC, IFS i ISO 9001.
Zapraszamy na stronę firmy Minsbud specjalizującej się w sprzedaży materiałów hydraulicznych.

Zupa węgierska

Konina » Zupa węgierska

1000 g taty lub szpondra • marchew • pietruszka • seler • por • pół główki kapusty włoskiej • cebula • 2 ziarnka ziela angielskiego • liść laurowy • pieprz • sól • 2 pomidory • 2 strąki czerwonej papryki • 2 ziemniaki • 4 plasterki boczku

Mięso włożyć do wrzącej wody, dodać łyżeczkę soli i przyprawy. Gotować ok. 90 minut, a gdy będzie miękkie, wyjąć. Wywar odcedzić, włożyć obrane warzywa i ugotować, po czym wyjąć z wywaru. Boczek pokrajać w grubą kostkę, pomidory - w ćwiartki, paprykę - w pase- czki. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, pokrajać w kostkę. W rondlu zrumienić boczek, dodać pomidory i paprykę, dusić podlewając wywarem. Wlać zawartość rondla do wywaru, dodać ziemniaki, zagotować. Doprawić solą i pieprzem podawać w miseczkach, do których włożyć po kawałku mięsa z rosołu.