Profesjonalna jednostka certyfikująca GQcert.com - oferujmy usługi z zakresu audytów i certyfikatów BRC, IFS i ISO 9001.
Zapraszamy na stronę firmy Minsbud specjalizującej się w sprzedaży materiałów hydraulicznych.

Tatar po polsku

Konina » Tatar po polsku

600 g polędwicy • 2 łyżki oliwy • mała cebula • sól • mielony pieprz • sok z cytryny • 50 g parmezanu • pomidor • zielony ogórek • posiekana natka pietruszki • plasterki cytryny

Mięso przepuścić 3-krotnie przez maszynkę. Cebulę posiekać. Mięso wymieszać z oliwą, dodać cebuli, pieprzu i soku z cytryny. Wyłożyć na talerzyki, dzieląc na 4 porcje. Parmezan zetrzeć grubo na tarce i posypać porcje tatara. Udekorować plasterkami pomidora, ogórka i cytryny, posypać posiekaną natką. Podawać z białym pieczywem oraz marynowanymi grzybami. Jako przyprawy można stosować maggi i zioła w różnych kompozycjach.