Profesjonalna jednostka certyfikująca GQcert.com - oferujmy usługi z zakresu audytów i certyfikatów BRC, IFS i ISO 9001.
Zapraszamy na stronę firmy Minsbud specjalizującej się w sprzedaży materiałów hydraulicznych.

Tatar po polsku

Konina » Tatar po polsku

600 g polędwicy • 4 sardynki • 3 marynowane pieczarki • cebula • 2 korniszony • łyżeczka musztardy • sól • pieprz • papryka • łyżka oliwy • łyżeczka maggi

Mięso przepuścić 3-krotnie przez maszynkę. Cebulę posiekać, korniszony i pieczarki pokrajać jak najdrobniej. Wymieszać mięso z oliwą, musztardą oraz maggi. Wyłożyć na talerzyki, dzieląc na 4 porcje. Na każdej porcji położyć całe żółtko i sardynkę, dodać cebulę, korniszony i pieczarki. Podawać z białym lub ciemnym pieczywem, krążkiem masła oraz zestawem przypraw: sól, pieprz, papryka, oliwa, maggi.