Profesjonalna jednostka certyfikująca GQcert.com - oferujmy usługi z zakresu audytów i certyfikatów BRC, IFS i ISO 9001.
Zapraszamy na stronę firmy Minsbud specjalizującej się w sprzedaży materiałów hydraulicznych.

Tatar po niemiecku

Konina » Tatar po niemiecku

600 g polędwicy • 4 łyżki koniaku • 4 żółtka • cebula • 3 korniszony • świeże listki bazylii • pół pęczka natki pietruszki • mielony pieprz • sól • papryka • pół łyżki oliwy

Mięso przepuścić 3-krotnie przez maszynkę. Wymieszać dokładnie z koniakiem i oliwą. Przygotować 4 porcje. Bazylię i natkę posiekać, cebulę i korniszony drobniutko pokrajać. Dodać do porcji tatara, w zagłębieniu porcji mięsa umieścić całe żółtko. Dodać soli, pieprzu i papryki do smaku. Podawać z gorącymi tostami oraz marynowanymi grzybami.