Profesjonalna jednostka certyfikująca GQcert.com - oferujmy usługi z zakresu audytów i certyfikatów BRC, IFS i ISO 9001.
Zapraszamy na stronę firmy Minsbud specjalizującej się w sprzedaży materiałów hydraulicznych.

Sztuka mięsa

Konina » Sztuka mięsa

1000 g łopatki lub krzyżowego • 2 marchwie • pietruszka • kapusta włoska • seler • por • cebula • liść laurowy • 3-4 ziarnka pieprzu • 2 ziarnka ziela angielskiego • posiekana natka pietruszki • sól

Mięso opłukać, włożyć do wrzącej, osolonej wody (1,5-2 I), dodać przyprawy i gotować powoli pod przykryciem. Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodać oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę oraz przyrumienioną na płytce cebulę gotować 30 minut. Ugotowane mięso wyjąć z wywaru (wywar zużyć do przygotowania zupy) i pokrajać w plastry grubości 2-3 cm. Ułożyć na podgrzanym półmisku, obłożyć wyjętymi z wywaru i pokrajanymi jarzynami. Podawać z ziemniakami lub kluskami kładzionymi i warzywami z wywaru, posypane posiekaną natką.. Oddzielnie podać zestaw surówek, kwaszony ogórek lub ćwikłę.