Profesjonalna jednostka certyfikująca GQcert.com - oferujmy usługi z zakresu audytów i certyfikatów BRC, IFS i ISO 9001.
Zapraszamy na stronę firmy Minsbud specjalizującej się w sprzedaży materiałów hydraulicznych.

Spaghetti po bolońsku

Konina » Spaghetti po bolońsku

1000 g makaronu spaghetti • 400 g łaty lub pręgi • 300 g pomidorów • 200 g żółtego sera • 2 cebule • oliwa • sól • pieprz • oregano (lebiodka) • słodka papryka • seler • pietruszka • marchew

Mięso przepuścić 3-krotnie przez maszynkę. Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć na złoty kolor poszatkowane cebule. Dodać mięso, przyprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Jarzyny zetrzeć grubo na tarce. Wrzucić do rondelka, podlać odrobiną wody i zagotować. Przełożyć do rondelka zawartość patelni i postawić na 15 minut na silnym ogniu, ciągle mieszając. Pomidory pokrajać na ćwiartki, dodać do mięsa i jarzyn, postawić rondelek na 30 minut na płytce, po czym dodać oregano i słodką paprykę, wymieszać, podgrzać do wrzenia.