Profesjonalna jednostka certyfikująca GQcert.com - oferujmy usługi z zakresu audytów i certyfikatów BRC, IFS i ISO 9001.
Zapraszamy na stronę firmy Minsbud specjalizującej się w sprzedaży materiałów hydraulicznych.

Sałatka holenderska

Konina » Sałatka holenderska

250 g wędzonej polędwicy • 2 ogórki kwaszone • 2 korniszony • 4-5 marynowanych pieczarek • cebula • pół jabłka • pęczek szczypiorku • 2-3 łyżeczki soku z cytryny • sól • pieprz • szczypta cukru

Polędwicę pokrajać w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny, wymieszać i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Cebulę pokrajać w półplasterki, sparzyć gorącą wodą, rozdzielić warstwy. Ogórki kwaszone, korniszony i pieczarki pokrajać w drobną kostkę, szczypiorek poszatkować. Jabłko zetrzeć grubo na tarce. Wszystkie składniki wymieszać. Podawać z białym pszennym lub ciemnym pieczywem z masłem oraz sałatą ze śmietaną i wytrawnym białym winem gronowym.