Profesjonalna jednostka certyfikująca GQcert.com - oferujmy usługi z zakresu audytów i certyfikatów BRC, IFS i ISO 9001.
Zapraszamy na stronę firmy Minsbud specjalizującej się w sprzedaży materiałów hydraulicznych.

Potrawka po węgiersku

Konina » Potrawka po węgiersku

400 g szpondra lub łaty • marchew • pietruszka • cebula • pół główki kapusty włoskiej • 3 pomidory • sól • papryka • łyżka masła

Mięso pokrajać w paski. Warzywa - z wyjątkiem kapusty - w talarki. Wrzucić mięso do wrzącej osolonej wody i gotować, aż będzie prawie miękkie. Dodać jarzyny, gotować 10 minut. Wyjąć kapustę, włożyć pomidory i gotować, aż wytworzy się sos. Przetrzeć go przez sito, doprawić do smaku solą i papryką, dodać masło i dusić 5 minut. Podawać z ziemniakami z wody oraz sałatką z pomidorów lub z kwaszonym ogórkiem. Dobre jako danie kolacyjne w zimniejsze wieczory.