Profesjonalna jednostka certyfikująca GQcert.com - oferujmy usługi z zakresu audytów i certyfikatów BRC, IFS i ISO 9001.
Zapraszamy na stronę firmy Minsbud specjalizującej się w sprzedaży materiałów hydraulicznych.

Podawanie zup przed drugim daniem i deserem

Konina » Podawanie zup przed drugim daniem i deserem

Podawanie zup przed drugim daniem i deserem jest uzasadnione ich funkcją: pobudzają wydzielanie soków trawiennych w przewodzie pokarmowym. Działanie takie mają wywary, które są podstawowymi składnikami zup. Zupy gotuje się na wywarach z kości, mięsa, warzyw, grzybów, owoców i na wywarach mieszanych.

Większość zup można sporządzić na wywarze z jarzyn i mięsa końskiego. Dlatego też wśród wielu przepisów na potrawy z koniny nie może zabraknąć i części poświęconej sporządzaniu zup. Zresztą do wywaru dodaje się różne produkty, a przewaga jednego z nich decyduje o smaku zupy. Zależnie od sposobu przyrządzania i użytych składników wyróżnia się zupy czyste, przecierane, zupy-kremy oraz zupy o rozdrobnionych składnikach. Zupy-kremy otrzymuje się przecierając składniki (warzywa, owoce) przez sito lub miksując je.