Profesjonalna jednostka certyfikująca GQcert.com - oferujmy usługi z zakresu audytów i certyfikatów BRC, IFS i ISO 9001.
Zapraszamy na stronę firmy Minsbud specjalizującej się w sprzedaży materiałów hydraulicznych.

Kulki po włosku

Konina » Kulki po włosku

600 g szpondra lub łaty • cebula • łyżka tartej bułki • jajko • 100 g tartego ostrego, żółtego sera • 2 łyżki masła • sól • pieprz • gałka muszkatołowa • posiekana natka pietruszki • 1 I bulionu

Mięso przepuścić 2-krotnie przez maszynkę. Cebulę poszatkować. Wymieszać mięso z cebulą, jajkiem i tartą bułką namoczoną w mleku, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ser wymieszać z masłem oraz sporą ilością gałki muszkatołowej. Z sera formować małe kulki o średnicy ok. 2 cm. Oblepiać centymetrową warstwą masy mięsnej. Wrzucać do wrzącego bulionu i gotować 15-20 minut. Podawać z makaronem spaghetti lub kluskami kładzionymi, obficie polane białym sosem i posypaną natką. Serwować do tego grzyby marynowane, pikle, kwaszone ogórki lub jarzyny z marynaty.