Profesjonalna jednostka certyfikująca GQcert.com - oferujmy usługi z zakresu audytów i certyfikatów BRC, IFS i ISO 9001.
Zapraszamy na stronę firmy Minsbud specjalizującej się w sprzedaży materiałów hydraulicznych.

Krążałki gołkowskie

Konina » Krążałki gołkowskie

600 g pręgi lub łaty • 2 cebule • 2 łyżki tartej bułki • jajko • 100 g tartego chrzanu • 2 łyżki masła • frytura • sól • pieprz

Mięso przepuścić 2-krotnie przez maszynkę. Cebulę poszatkować. Wymieszać mięso z cebulą, jajkiem i tartą bułką namoczoną w mleku. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Starty chrzan wymieszać z masłem. Formować małe kulki o średnicy ok. 2 cm, oblepiać je centymetrową warstwą masy mięsnej. Wrzucać na wrzącą fryturę i wyjmować, gdy staną się jasnobrązowe. Podawać z makaronem spaghetti lub ryżem, polane sosem chrzanowym, pomidorowym, grzybowym beszamelem, z zestawem surówek lub kwaszonym ogórkiem.