Profesjonalna jednostka certyfikująca GQcert.com - oferujmy usługi z zakresu audytów i certyfikatów BRC, IFS i ISO 9001.
Zapraszamy na stronę firmy Minsbud specjalizującej się w sprzedaży materiałów hydraulicznych.

Konina po węgiersku

Konina » Konina po węgiersku

1000 g łopatki lub krzyżowego • 2 marchwie • pietruszka • kapusta wioska • seler • por • 2 cebule • 2 czerwone papryki • 3 pomidory • liść laurowy • 3-4 ziarnka pieprzu • 2 ziarnka ziela angielskiego • 50 g masła • papryka mielona • sól

Mięso opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody, dodać przyprawy i gotować powoli pod przykryciem. Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodać oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę oraz przyrumienioną na płytce cebulę, gotować 30 minut. Ugotowane mięso wyjąć z wywaru (wywar zużyć do przygotowania zupy), pokrajać w plastry grubości 2-3 cm. W rondelku stopić masło, dodać łyżkę wody. Drugą cebulę posiekać, z papryki wyjąć gniazda, pokrajać w kostkę. Pomidory pokrajać na ćwiartki. Dusić cebulę, paprykę i pomidory, aż wyparuje woda. Dodać mielonej papryki, osolić do smaku. Zalać przygotowane mięso duszoną mieszaniną, wstawić na 10 minut do piekarnika. Podawać z ryżem lub lanymi kluskami oraz z surówką z kwaszonej kapusty, marynowanymi grzybami lub sałatką z pomidorów.