Profesjonalna jednostka certyfikująca GQcert.com - oferujmy usługi z zakresu audytów i certyfikatów BRC, IFS i ISO 9001.
Zapraszamy na stronę firmy Minsbud specjalizującej się w sprzedaży materiałów hydraulicznych.

Konina po chińsku

Konina » Konina po chińsku

600 g polędwicy • 250 g różnych jarzyn korzeniowych (pietruszka, seler, marchew, por, rzodkiew) • oliwa • sól • pieprz • szklanka sosu sojowego (wymieszać przyprawę maggi w płynie z wodą w proporcji 1:1) • imbir

Polędwicę poszarpać lub przepuścić przez maszynkę z siatką o grubych oczkach - chodzi o otrzymanie kawałków długości ok. 2 cm i grubości 2-3 mm (wałeczków) - albo bardzo cienko pokrajać. Jarzyny korzeniowe pokrajać w zapałkę. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę prawie do wrzenia (nie przypalić), wrzucić mięso i ciągle mieszając smażyć 30-45 sekund. Wyjąć. Na oliwie smażyć warzywa korzeniowe, aż do momentu, gdy staną się przezroczyste, o szklistej konsystencji. Odlać oliwę, aby zostało jej bardzo niewiele. Ciągle mieszając połączyć warzywa z mięsem, dodać sos sojowy, sól i imbir trzymać 3-5 minut na dużym ogniu. Podawać z ryżem na sypko i gotowanymi szparagami oraz zielonym groszkiem z przyrumienioną tartą bułką i stopionym masłem.