Profesjonalna jednostka certyfikująca GQcert.com - oferujmy usługi z zakresu audytów i certyfikatów BRC, IFS i ISO 9001.
Zapraszamy na stronę firmy Minsbud specjalizującej się w sprzedaży materiałów hydraulicznych.

Jakość przystawek

Konina » Jakość przystawek

Jakość przystawek zależy od starannego przyrządzenia i doprawienia. Aby uzyskać zamierzony efekt, należy je również starannie porcjować i dekorować. Przez dobór właściwych naczyń, estetyczne ułożenie przystawek oraz kolorowe elementy dekoracyjne uzyskuje się odpowiednie walory smakowe i kolorystyczne. Niekiedy trzeba użyć surowców dodatkowych różnego rodzaju warzywa świeże (ogórek, pomidor, marchew), konserwowe kwaszone lub marynowane, grzyby marynowane oraz surowe i gotowane owoce stanowią cenny materiał przy ozdabianiu zakąsek. Zielone liście sałaty, pietruszki, jarmużu, opłukane i osączone z wody rzodkiewki - nadają przystawkom atrakcyjny wygląd. Dekoracją przystawek może być również odpowiednio pokrajane jajko ugotowane na twardo lub fantazyjnie pokrajany żółty ser.

Spośród przystawek przygotowywanych z koniny na czoło wybija się serwowany w restauracjach całego świata tatar. Mielone, a lepiej skrobane surowe mięso końskie z przyprawami uważane jest za danie rodem z kuchni polskiej lub rosyjskiej. Znane są też narodowe adaptacje tatara, podane poniżej w trzech wersjach. Część przystawek, w których podstawowym surowcem jest ozór, umieszczono w dziale „Podroby i pasztety".