Profesjonalna jednostka certyfikująca GQcert.com - oferujmy usługi z zakresu audytów i certyfikatów BRC, IFS i ISO 9001.
Zapraszamy na stronę firmy Minsbud specjalizującej się w sprzedaży materiałów hydraulicznych.

Hachée ze sztuki mięsa

Konina » Hachée ze sztuki mięsa

1000 g krzyżowego lub łopatki • 2 marchwie • pietruszka • seler • por • 3 cebule • liść laurowy • 3-4 ziarnka pieprzu • 2 ziarnka ziela angielskiego • łyżka mąki • łyżka masła • sól

Mięso opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody, dodać przyprawy i powoli gotować pod przykryciem. Włoszczyznę umyć, oczyścić, cebulę zrumienić na płytce. Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodać włoszczyznę i cebulę - gotować 30 minut. Mięso wyjąć z wywaru, wywar przecedzić, odparować do objętości 1 I. Ugotować w nim 2 drobno pokrajane cebule. Przetrzeć całość przez sito. Zagęścić. Sporządzić zasmażkę z mąki i masła, zaciągnąć wywar z cebulą.

Mięso pokrajać w grubą kostkę, włożyć do sosu, gotować dwukrotnie po 10 minut w przerwie ostudzić. Podawać z makaronem spaghetti, kładzionymi kluskami lub młodymi ziemniakami oraz zestawem surówek.