Profesjonalna jednostka certyfikująca GQcert.com - oferujmy usługi z zakresu audytów i certyfikatów BRC, IFS i ISO 9001.
Zapraszamy na stronę firmy Minsbud specjalizującej się w sprzedaży materiałów hydraulicznych.

Hachee z ryżem

Konina » Hachee z ryżem

1000 g krzyżowego lub łopatki • 2 marchwie • pietruszka • seler • cebula • liść laurowy • 3-4 ziarnka pieprzu • 2 ziarnka ziela angielskiego • łyżka mąki • łyżka masła • łyżka przecieru pomidorowego • sól • papryka • pół szklanki ryżu

Mięso opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody. Dodać przyprawy, gotować powoli pod przykryciem. Włoszczyznę umyć, oczyścić. Cebulę przyrumienić na płytce. Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodać włoszczyznę i cebulę, gotować 30 minut. Mięso wyjąć z wywaru, wywar odcedzić. Ryż opłukać i gotować w wywarze 8 minut. Przecedzić. Włożyć do rondla o grubym dnie, wstawić na 10 minut do piekarnika. Sporządzić zasmażkę z mąki i masła, rozprowadzić wywarem, dodać koncentrat pomidorowy i pokrajane w grubą kostkę mięso gotować 10 minut. Doprawić solą oraz papryką do smaku. Wsypać ryż, wstawić na 15 minut pod przykryciem do ciepłego piekarnika. Podawać z zestawem surówek lub kwaszonym ogórkiem i marynowanymi grzybami.