Profesjonalna jednostka certyfikująca GQcert.com - oferujmy usługi z zakresu audytów i certyfikatów BRC, IFS i ISO 9001.
Zapraszamy na stronę firmy Minsbud specjalizującej się w sprzedaży materiałów hydraulicznych.

Gastronomiczna obróbka wstępna

Konina » Gastronomiczna obróbka wstępna

Przedstawione powyżej rozważania na temat jakościowego znaczne Ilości mięsa końskiego muszą prowadzić do pewnych wniosków - nakazują takie, a nie inne traktowanie koniny w obróbce licznej. Do podstawowych cech należą: duży udział wody w mięsie końskim, mały procent tłuszczów, słodkawy smak mięsa. Z jednej strony są zalety, np. przy pieczeniu woda z koniny nie paruje tak szybko, jak z innych gatunków mięsa z drugiej strony wady - pozostawiona zbyt długo konina krótko zachowuje całkowitą świeżość. Aby mięso końskie nie odbiegało w gastronomi od innych gatunków mięsa, dobrze jest zastosować obróbkę wstępną.