Profesjonalna jednostka certyfikująca GQcert.com - oferujmy usługi z zakresu audytów i certyfikatów BRC, IFS i ISO 9001.
Zapraszamy na stronę firmy Minsbud specjalizującej się w sprzedaży materiałów hydraulicznych.

Bejcowanie w ziołach

Konina » Bejcowanie w ziołach

700 g wody zmieszać z octem, dodać sól i zagotować. Dodać pokrajaną w plasterki cebulę oraz roztarty ząbek czosnku. Gotować 3-5 minut. Wszystkie zioła poszatkować (jeżeli brak świeżej mięty i szałwii, można dodać po pół łyżeczki ziół suszonych. Posypać ziołami mięso, zawinąć w liście chrzanu, zalać bejcą. Włożyć na dolną półkę lodówki na 24-48 godzin. Po wyjęciu z bejcy mięso osuszyć lnianą ściereczką: prawidłowo zabejcowane mięso ma kolor szarobrązowy, na przekroju - naturalną barwę mięsa końskiego. Bejcowanie w ziołach stosuje się przeważnie do potraw pieczonych, smażonych oraz duszonych.