Profesjonalna jednostka certyfikująca GQcert.com - oferujmy usługi z zakresu audytów i certyfikatów BRC, IFS i ISO 9001.
Zapraszamy na stronę firmy Minsbud specjalizującej się w sprzedaży materiałów hydraulicznych.

Barszcz moskiewski

Konina » Barszcz moskiewski

1000 g taty lub szpondra • 4 buraki • 3 cebule • sok z potowy cytryny • duża marchew • mały seler • pietruszka • pół główki kapusty włoskiej • sól • 4 ziarnka pieprzu • łyżka masła

Buraki i cebule obrać, pokrajać w talarki, zalać wrzącą wodą. Dodać sok z cytryny, sól i pieprz, gotować 8 minut. Ostudzić, zlać wywar. Mięso włożyć do wrzącej wody i gotować, aż będzie miękkie. Jarzyny zetrzeć grubo na tarce, kapustę posiekać dusić 5 minut na maśle w rondelku. Wyjąć mięso, wrzucić jarzyny, gotować 10 minut. Dodać wywar z buraków i pokrajane w kostkę mięso zagotować. Doprawić do smaku maggi. Podawać z ziemniakami z wody.