Profesjonalna jednostka certyfikująca GQcert.com - oferujmy usługi z zakresu audytów i certyfikatów BRC, IFS i ISO 9001.
Zapraszamy na stronę firmy Minsbud specjalizującej się w sprzedaży materiałów hydraulicznych.

10%)

Konina » 10%)

- jędrna i elastyczna konsystencja mięsa i tłuszczu

- zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego

- barwa mięsa i tłuszczu typowe dla poszczególnych gatunków i wieku zwierząt.

Główne kryteria klasyfikacji jakościowej

Główne kryteria klasyfikacji jakościowej stanowi charakter umięśnienia oraz otłuszczenie tuszy zwierzęcia. Szczegółową klasyfikację jakościową ćwierćtuszy końskich przedstawiono w tabeli 4. Tusze, półtusze i ćwierćtusze końskie stosunkowo rzadko wprowadza się bezpośrednio do obrotu zwykle - zależnie od ich dalszego przeznaczenia użytkowego - poddawane są rozbiorowi na części zasadnicze. Elementy te stanowią pewną całość anatomiczną, wyznaczoną układem mięśni oraz kości i przeznaczone bywają do dalszego obrotu oraz celów kulinarnych.